top of page

Noel et busca, ben aviat a la biblioteca de Tossa


Sinopsi

L'Enric es desperta a l'hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens a tot el cos. Un desconegut afirma coneixe'l i haver compartit pis amb ell. Però tot i la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va a l'hora... si no, perquè hi ha d'haver vigilància policial a la porta de l'habitació? Per què el desconegut li escriu una nota on diu: «Noel et busca»? Per què li diuen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els incomprensibles records que li retornen poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat no l'atrapi i l'engoleixi.

L’autor d’aquest llibre de misteri es diu Àngel Burgas, el qual pertany al consell de redacció de la revista Faristol i és un dels membres de Llibres al replà; especialitzades en la literatura infantil i juvenil.

Al principi del llibre estàs igual de confús que el protagonista, o potser més, però a mesura que avança et comences a adonar del que hi falta o del que hi sobra. Hi ha aquest misteri que et fa estar alerta cada vegada que diuen alguna cosa per si és una peça clau per a la recuperació de l’Enric.

Desgraciadament és la segona vegada que el llegeixo i, com a molts dels qui els encanta llegir, m’hauria agradat eliminar els records d'haver llegit aquest llibre i tornar a tenir aquells efectes que vaig sentir quan et llegeixes per primera vegada un conte, una novel·la o un còmic. Tornar a llegir-lo, doncs, com si ho hagués fet per primera vegada. Però també et dóna un avantatge a l’hora d’esbrinar els dubtes, també t’adones de detalls, petits o grans, que abans t'havien passat desaparcebuts.

El tema principal, diguem-ne, és la recuperació de l’Enric i cada vegada ha de fer les mateixes coses per recuperar-la, però en cap moment es fa pesat llegir-lo. Manté la fluïdesa d’un rierol baixant la muntanya i és força còmode llegir les paraules ja que són bastant senzilles d’entendre.

Aquesta segona vegada em vaig adonar que l’Unai ho tenia ben planejat, té la sang freda de poder estar dos mesos al costat de l’assassí del seu germà, l’Enric, o més ben dit, d’en Marcos. De saber com inventar-se i aprofitar tota la situació de l’accident d’aquell cotxe.

«Mai no podràs alliberar-te del pes de les coses que has viscut, encara que siguin terribles. El que has de procurar és conviure-hi; aconseguir que no esdevinguin una càrrega massa feixuga.»

*Us recordem que el proper dimarts 3 de maig (16.00h) rebrem la visita de l'autor Àngel Burgas a la biblioteca municipal de Tossa. Club de lectura Institut Tossa de Mar. Us hi esperem!


Noticies Recents
Search By Tags
No hay tags aún.
bottom of page