top of page

El Pelegrí de Tossa


Gravat del pelegrí de Tossa

Una tradició amb més de cinc centúries


El Pelegrí és un compromís cívic i religiós de la vila de Tossa per renovar cada any l’antiga prometença. La pesta va afectar el poble i els tossencs van demanar ajuda al sant, a canvi li prometeren que anirien cada any tots plegats en pelegrinatge fins a la capella més propera, que era a Santa Coloma de Farners. L’epidèmia va desaparèixer i els vilatans van complir el seu vot.


Demà dia 20 de gener, a les set del matí tindrà lloc, un any més, la missa solemne a sant Sebastià, durant la qual els tossencs i les tossenques descobriran qui és el Pelegrí d’enguany.


Faci molta fred, o molta calor, el compliment del vot es renovarà. El Pelegrí marxarà cap a Santa Coloma per complir el vot, i el dia següent, el dissabte 21, emprendrà el camí de tornada fent les respectives parades a les masies. Més tard, el Síndic confirmarà el compliment del vot i seguidament començarà la processó. Es cantarà la cançó del pelegrí entre llàgrimes d’emoció i es confirmarà un any més que Tossa és per sobre tots els mons.

Noticies Recents
Search By Tags
No hay tags aún.
bottom of page