top of page

Carnaval, la disbauxa als carrers


Carnaval a Tossa de Mar

En els últims anys Tossa, Lloret i Blanes s’han ajuntat i han creat el carnaval de la Costa Brava Sud, especialment la de Tossa s’anomena Ressaca de Carnaval per ser l'última, a la rua de Tossa es fa el Sambòdrom que és un concurs exclusivament de ball.


Les colles de carnaval de Tossa de Mar des de l’estiu que ho estan preparant tot. És un procés llarg que requereix temps i imaginació. Hi ha diferents grups, per fer diferents tasques dins de cada colla: carrossaires (fan carosses), coreògrafs (fan balls), dissenyadors (dissenyen la vestimenta) i la gent del grup sencer que surt a fer la rua.


A partir de l'octubre, la gent que sortirà a ballar a la rua comença a preparar la disfressa i la carrossa. Més endavant, entre el novembre i el desembre, es comencen a preparar las corografies fins a finals de febrer, que a la rua de Lloret totes les colles es veuen unes a les altres i fan la rua.


Els espectadors esperen l’arribada de totes les colles perquè sempre hi ha molta intriga i sorpreses. Durant la rua hi ha jurats que observen les disfresses, els balls, la carrossa, la coordinació i el grup en general.


Al final de la rua fan l'entrega de premis, que es divideixen en dues branques, comparses i carosses, la diferència és que a les carrosses es valora la carrossa, en canvi, a las comparses, no.


I és una tradició o festa que agrada molt al públic i als grups de carnaval.


Noticies Recents
Search By Tags
No hay tags aún.
bottom of page